Netflix beschikbaar via Proximus TV

Wie thuis naar digitale tv van Proximus kijkt, kan voortaan ook Netflix op zijn televisie kijken via de decoder van Proximus TV.

Proximus kondigde kort na de lancering van Netflix in België reeds aan dat het de videodienst in zijn aanbod wilde opnemen. Die integratie is nu rond. Netflix biedt toegang tot een gevarieerde en uitgebreide bibliotheek van series en films, die je over het internet kan streamen en bekijken waar en wanneer jij dat wil. Netflix stelt zijn volledige catalogus beschikbaar vanaf 7,99 euro per maand voor standaardkwaliteit. Voor HD of zelfs Ultra HD betaal je een paar euro’s meer.

Proximus TV-klanten vinden de Netflix-catalogus voortaan terug via het menu op hun decoder door op de ‘on demand’-knop van hun afstandsbediening te drukken. De applicatie werkt gelijkaardig aan de apps op andere platformen, wat betekent dat je je kijksessie kan onderbreken en op een ander toestel verderzetten. Het is tevens mogelijk om de Netflix-app op je smartphone of tablet als ‘afstandsbediening’ te gebruiken om films op Proximus TV af te spelen, vergelijkbaar met de werking van een Chromecast.

Klanten die nog geen Netflix-abonnement hebben, maar er wel eentje wensen, kunnen rechtstreeks op de dienst intekenen via Proximus TV. De Netflix-app wordt over de komende maanden geleidelijk aan uitgerold naar de decoders. Het zou dus kunnen dat je nog even geduld moet uitoefenen vooraleer Netflix op jouw tv verschijnt.

Proximus is de eerste Belgische operator die ervoor kiest om Netflix in zijn digitale tv-aanbod te integreren. Daarmee neemt het een positie in die lijnrecht tegenover grote concurrent Telenet staat. De Mechelse operator kiest er immers voor om Netflix met een eigen aanbod te bestrijden. Sinds begin deze week is Telenets eigen ondemanddienst Rex & Rio omgedoopt tot Play. Dat begint voortaan vanaf 10 euro per maand, biedt eveneens toegang tot een bibliotheek van series en films, en voegt daar de mogelijkheid aan toe om televisieprogramma’s tot 7 dagen na uitzending te herbekijken.

Bron: www.zdnet.be

Blog van de Proximus promoties

BEL MIJ Bel mij
Sluit

Vul uw telefoonnummer in zodat wij zo spoedig mogelijk contact met u kunnen opnemen betreffende de promoties bij Proximus :

 
Steun

Door het invoeren van zijn gegevens en het doorsturen van het huidige formulier erkent de gebruiker van de website kennis te hebben genomen van onze waarschuwingen en voorwaarden en deze te aanvaarden.

(* = Deze velden zijn verplicht)